RSS
Sevilen Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Kolay Kurabiye Diyet Kurabiye Kahveli Kurabiye

Şeftalili Kurabiye


Enfes lezzeti olan Şeftalili Kurabiye, Oktay Usta'nın gözde tariflerinden bir tanesidir. Yerken lezzetine doyamaycağınız bu tarifi evde kolaylık ile hazırlayabilirsiniz.

Malzeme Listesi:

3 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Pudra Şekeri
150 Gr. Tereyağı
2 Yumurta
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Toz Badem
1 Kase Şeftali Reçeli

Üzeri İçin:

Saçma Çikolata

Hazırlanışı:

Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz ve ortasına yumurtaları kırıyoruz. Tereyağını koyup önce sıvıları karıştırıyoruz. Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve toz bademi koyup yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yoğrulan hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz.

Kalpli küçük ve büyük ya da başka bir kalıpla hamurdan parçalar kopartıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. 

Kurabiyeler fırından çıkıp ılıdıktan sonra küçük kalpleri büyüklerinin üzerine koyuyoruz. Kalplerin üzerine şeftali reçeli sürüp saçma çikolata ya da başka süslemeler serptikten sonra servis ediyoruz. Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi: 10 Mart 2014

Yorum Gönder

Kurabiye Tarifleri

Resimli ve denenmiş kurabiye tariflerimizi denediniz mi? Birbirinden leziz tarifler ile size zaman kazandıracak enfes ağızda dağılan kurabiye tariflerimiz ile sevdiklerinize muhteşem tadlar sunacaksınız. Biz buna yardım etmekten onur duyuyoruz. Kurabiye tariflerim kolay olsun diyorsanız tam aradığınız yerdesiniz. ekurabiyetarifleri.com sizlere bu konuda yardımcı olmaktan gurur duyuyor. Cahide jibek hanımefendiden esinlendiğimiz, Sevgili Oktay Usta'mızın tariflerine yer verdiğimiz sitemizi sık kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Alet Çantası

Haber

burada ne güzel pasta tarifleri oktay usta varmış. amanda aman