MANTOLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
2 Su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı pudra şekeri
200 gr.margarin
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1/3 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Mantosu için:
yarım çay b.süt,
2 yemek kaşığı kakao,
3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Cevizleri yağsız bir tavada kavuralım.soğutalım..genişbir kuvete un,nişasta,p.şekeri,k.tozu ve vanilya yı eleyelim.cevizleri de ekleyip karıştıralım..yağını ekleyelim yumuşak bir hamur olsun..hamurumuzu 3 parçaya bölüp istediğmz kalınlıkta yuvarlayalım..streç filme sarıp 15 dk.buzdolabında bekletelim..dğer yandan geniş ve yayvan bir tepside kakao ve şekeri kariştıralım.rulolorımzı sütle ıslatıp şeklini bozmadan kakao ve şeker karışmnda yuvarlayarak etrafnı kaplayalım.ağzı kapalı bir kaba alıp 1-1,5 saat daha buzdolabında bekletelim..daha snra plastik bir tepsi üstnd yada streç film serilmş tezgah üstnde rulolrmzı dilimleyip yağli kağt olan tepsiye dizelim.175° de 10 dk.kadar pişirlm pembeleşmdn çıkarıN.
Yayınlanma Tarihi: 1 Ocak 2014
Yorum Gönder