Kahveli Kurabiye, enfes bir tarif koşun hanımlar
Malzemeler
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 poşet vanilya
125g margarin, oda sıcaklığında
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kahve
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
isterseniz 1 yemek kaşığı kakao
yarım çay kaşığı zencefil
tarçın
hazırlanması:
1. pudra şekeri, vanilya ve margarini mikserle karıştırın. yumurtaları ve süt ile erittiğiniz kahveyi ekleyin. 1-2 dakika daha çırpıp un ve kabartma tozunu ekleyin. iyice karıştırıp limon rendesi, ceviz, kakao ve zencefili ekleyin. yumuşak bir hamur elde edene kadar mikserle karıştırın.
2. hamuru sert bir zemine alıp yoğurun. (unu az geldiyse ekleyin) ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin.
3. yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175C fırında 5-10 dakika pişirin. fırından aldıktan sonra üzerlerine tarçın serpin.
AFİYET OLSUN
Yayınlanma Tarihi: 29 Nisan 2014
Karagöz Kurabiye, Eskiler bilir Karagöz ile Hacivat oyunu büyük yankı yapmış idi. İşte bu kurabiye tarifi'miz de Karagöz ile Hacivat olarak bilinen oyundan esinlenerek meydana getirilmiştir. Harika bir lezzeti vardır. Arap kızı gibi de bir görüntüsü mevcuttur. Afiyetle..Malzemeler
2 çorba kaşığı kakao
yarım su bardağı süt
aldığı kadar un
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
öncelikle margarinimiz oda sıcaklığında yumuşatılmış olsun..
tüm malzemelerden bir hamur yapalım..
küçük topar halınde tepsiye dizelim..
175 derecelik fırında pişirelim ve soğutmadan üzerine bolca pudra şekeri serpelim...
AFİYET OLSUN
Yayınlanma Tarihi: 8 Nisan 2014
Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifleri, Bu lezzeti denemelisiniz. Uzay çağında bu lezzeti yakalamak herkese nasip olmaz:) Tahinin eşsiz lezzeti kurabiyemizi ağızda dağılan bir kıvama gelmesini sağlıyor.
Malzemeler
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 şekerli vanilin
200 gr.oda sıcaklığında margarin
3 veya 3,5 su bardağı un
dövülmüş ceviz
Yapılışı
Tahin ve şeker karıştırılır. Yumurtanın sarısı, Vanilya, Margarin, Un ilave edilerek sert bir hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Önce yumurta akına daha sonra dövülmüş cevize bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk.pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi: 5 Nisan 2014